Luovat alat ja IPR

Sisällöntuotannossa syntyy oikeuksia tekijöille ja tuottajille. Tekijänoikeudet muodostavat merkittävän varallisuuden ja perustan ansainnalle.  Oikeuksien hallinnointi ja tulojen jako määritellään tekijän, tuottajan, tilaajan ja jakelijan keskinäisin sopimuksin. Siihen liittyvä juridiikka ja sopimustekniikka on haasteellista, ja asiantuntevan juridisen avun käyttäminen järkevää. Erityisesti av-tuotantoon ja musiikkiin liittyen on ymmärrettävä myös kollektiivihallinnointiin liittyvä järjestelmä.

Toimistomme hoitaa Suomessa merkittävän osan asianajotoimeksiannoista, jotka liittyvät luovan alan eri toimijoihin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Tavaramerkin rekisteröinti on hyvä keino suojata tavaroita tai palveluja. Muotoilun suojaamisessa voidaan käyttää mallisuojan rekisteröintiä.  EU:n tavaramerkki – tai mallisuoja on mahdollista hakea EUIPOn kautta ja kansainvälisesti WIPO:n kautta.  Mikäli suojan saaminen edellyttää rekisteröintiin liittyvän prosessin hoitamista ulkomailla, on myös se kauttamme mahdollista hoitaa yhteistyössä paikallisten asiantuntijoiden kanssa, joihin meillä on valmiina laajat kontaktit.   Avustamme myös verkkotunnusten ja toiminimien rekisteröinneissä.

Aiheessa sinua palvelevat